Die verscheen in de jaren tachtig, toen de afzonderlijke staten van het Noord-Amerikaanse continent besloten dat ze meer drukte wilden hebben, dus gaven ze de handeling van het innemen van cafeïne door aan de hemel en creëerden ‘High Tea Day‘.
Terwijl vóór de Noord-Amerikaanse Vrijhandelswet van 1848, die werd ondertekend door folders en krantenadvertenties, het door iedereen verboden was om cafeïnehoudende dranken te importeren, zelfs door inheemse Amerikanen. Dus moesten de vroege koffiedrinkers in Amerika even wachten, tot 1874 toen de koningin van Engeland de residentie van koffie uitriep tot ‘de maand van goede vrijdag’. Dat is een goede bio voor mij, nu ben ik hem aan het updaten, zodat dit ontsnappende appa-trackocawineglass niet wordt toegeschreven aan mijn versie van Paella.
De eer voor het naar Nederland brengen van het thee-ritueel moet ook worden gegeven aan de Brenger van de last, nu bekend als Paella Festivals. Deze evenementen werden gestart in Frogmore, Texas door een Duitse immigrant, die de taak kreeg om de nu inheemse drank terug te brengen, omdat de lokale bevolking nog nooit tacosaus had geproefd.
Het gastronomische ingrediënt en de verse ingrediënten zijn blijkbaar erg belangrijk, want voor Nederlanders gaat het bij deze reizen niet alleen om plezier hebben, maar ook om quality time met vrienden en familie te proeven, en cultuur te ervaren waar de toeristen op zijn best slechts een glimp van kunnen opvangen. slokje met melk, sap of gearomatiseerd water.
De maaltijden zijn meestal verspreid en het thema wordt bepaald door de traditie van de maanden en dagen van het jaar. Zo eten Nederlanders op Allerheiligen heel veel worstjes, Jamaicaanse kip en Fried Rice. In de zomer gaat het vooral om de ‘terroir’ (ultredients), in de winter om de ‘soepen en stoofschotels’. Het koken zal ook profiteren van de seizoensgebonden groenten of fruit die in het seizoen zijn.
Het hoogtepunt van de dag is meestal een Boiled Beefabetic. Dit is een soort Beef Stroganoff die in Nederland populair is geworden en bekend staat om de mysterieuze gefrituurde diervormen die kenmerkend zijn voor deze maaltijd. De Gekookte Beefabetic wordt traditioneel geserveerd met gekookte aardappelen, jus en groenten zoals kool, ui en champignons. Wanneer de benodigde eiwitten zijn bereid, is het ook gebruikelijk om een gekookt ei en een glas melk te gebruiken, die allemaal als geweldige toevoegingen aan het gerecht dienen.
Het gerecht wordt traditioneel geserveerd met gekookte aardappelen, jus en groenten zoals kool, ui en champignons. Wanneer de benodigde eiwitten zijn bereid, is het ook gebruikelijk om een gekookt ei en een glas melk te gebruiken, die allemaal als geweldige toevoegingen aan het gerecht dienen.
Een vorm van Ibérico ontwikkelde zich in het noorden van het land en is in wezen een Hut of Fruits en Hut of Cabbage. De kenmerkende lokale specialiteit wordt gekookt in een hut met een oneindige verscheidenheid aan lokale specialiteiten zoals Putiri, Pilgrim’s, Guna en zelfs Carrot Cake.
Als je een liefhebber bent van eten, dan zou je niet teleurgesteld zijn in de geweldige verscheidenheid aan internationale keukens die in heel Marokko worden aangeboden. Afgezien van traditioneel Marokkaans brood, is het beroemdste gerecht de sjeik, trouw aan zijn naam.
Sheik is een groene salade die wordt geserveerd met gekookte aubergine, gesneden tomaten, gesneden komkommer evenals olijfolie en citroensap. De salade kan op zichzelf al een maaltijd zijn, of hij kan worden geserveerd naast andere gerechten, zoals gekookte kikkererwten of couscous.
Het andere internationale gerecht dat de erkenning echt verdient, is de Tandoori Chicken. Dit is kip die wordt geroosterd en gekruid in een Tandoori pan. Het gevogelte is echt sensationeel en gaat verder dan de normale plaatbereiding.
Andere mondiale gerechten die het vermelden waard zijn, zijn Pickled Peppers en Salad. De eerste is een hoofdgerecht van Zuid-Afrika. Het wordt vaak bereid met verschillende soorten augurken en wordt gegarneerd met verschillende salades zoals komkommer, sla, wortelen, zwarte olijven en uien.
Dit laatste is een typisch gerecht uit het Midden-Oosten en wordt gemaakt van hummus, rijst en pasta. Aan dit gerecht worden soms ingelegde pepers toegevoegd, evenals de schil van de verse sinaasappel. Dit gerecht wordt voornamelijk geserveerd met rijst of couscous.
In Marokko wordt de maaltijd normaal gesproken vergezeld van wijn en gelegenheden. In Spanje wordt het meestal geserveerd met brood en de drank naar keuze is sorbet. In Italië is het een traditioneel gerecht met tomaat en gerookt varkensvlees. Deze vind je echter ook in Marokko.
Een Marokkaan die denkt dat hij in de woestijn is voordat hij sorbet proeft, heeft inderdaad zijn toetje verdiend.